Meyvelerin Olgunlaşmasını Sağlayan Hormon

Ana sayfa Forumlar Doğa Bilimleri Biyoloji Botanik Meyvelerin Olgunlaşmasını Sağlayan Hormon

Bu konu 0 yanıt ve 1 izleyen içeriyor ve en son  biyo tarafından 3 yıl 8 ay önce tarihinde güncellendi.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #8832

    biyo
    Görevli

    Meyveler dalından koparıldıktan sonra çürümeden farklı olarak tatlanma ve yumuşama evresine girerler. Bunun sebebi meyvelerin olgunlaşmasını sağlayan “Etilen” hormonudur.

    Aynı zamanda etilen hormonu yaprakların sararıp dökülmesini de sağlamaktadır.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.